Samenwerkingspartners

KIO

Stichting Kind in Ontwikkeling 

Bent u op zoek naar een veilige plek waar uw kind zich kan ontwikkelen op eigen tempo en met liefde wordt ontvangen? Dan bent u bij de dagbestedingslocatie van Stichting KIO in Lewedorp op het juiste adres. In basisschool De Leeuwerik hebben wij momenteel 1 groep waar dagbesteding geboden wordt aan kinderen/jongeren met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. 

Wij staan voor intensieve zorg in kleine groepen. Dit betekent dat groepen bij ons uit maximaal 4 of 5 kinderen bestaan. Wij zijn van mening dat een kleine groepsgrootte een voorwaarde is om kinderen met een beperking tot ontwikkeling te laten komen. Ons doel is dat kinderen zich veilig en begrepen voelen. 

Zorg op maat

Uitgangspunt is dat KIO een plek biedt waar kinderen/jongeren kunnen zijn zoals ze zijn, met hun beperkingen maar vooral ook met al hun mogelijkheden! Er is namelijk veel mogelijk , als je maar stimulerende en intensieve begeleiding biedt. 

De dagbesteding omgeving passen we zoveel mogelijk aan om kinderen datgene te kunnen bieden wat ze nodig hebben. Ook stellen we kleine, haalbare doelen op, zodat we kinderen in kleine stapjes verder kunnen helpen in hun ontwikkeling. Communicatie met de kinderen wordt zoveel mogelijk gestimuleerd, bijvoorbeeld door duidelijke mimiek en korte zinnen, maar ook door het spreken te ondersteunen middels gebaren en pictogrammen. 

Samenwerking

Zorg voor kinderen wordt bij ons met name geboden door verpleegkundigen en pedagogisch medewerkers De complexiteit van zorg maakt dat wij veel samenwerken met een Arts Verstandelijke Gehandicapten, een kinderrevalidatiearts (Revant) en kinderartsen. Tevens werkt er een kinderfysiotherapeut bij ons de locatie om kinderen te behandelen en medewerkers te adviseren in de omgang met de kinderen op fysiek niveau. Logopedie wordt door Stichting Zuidwester uit Goes bij ons op de locatie geboden. 

Nieuwsgierig geworden?

Wij hebben in de loop der jaren veel ervaring opgedaan met diverse syndromen en beperkingen. Kinderen zijn bij ons welkom vanaf 0 jaar! De tijden dat wij op onze locatie dagbesteding bieden is van 8.30-15.30 uur. 

U kunt ons vinden in het gebouw van basisschool de Leeuwerik, Zandkreekstraat 35, Lewedorp.

Neemt u gerust contact met ons op via het volgende telefoonnummer: 0113 – 56 85 22, of via het webformulier dat u kunt vinden op de website www.stichtingkio.nl.

 

KIBEO 

Het kinderdagverblijf, een veilig en vertrouwd plekje voor je baby 

Zoek je een veilige en geborgen plek waar jouw baby met liefde wordt ontvangen? In onze rustige en prettige babygroep op Kibeo Scheldestraat verwelkomen we je kleintje met open armen. Hier werken ook babyspecialisten; pedagogisch medewerkers die een speciale baby opleiding hebben gevolgd, zodat ze precies weten wat jouw kindje nodig heeft. Met jou bespreken we wat jullie ritme thuis is en volgen dat zoveel mogelijk. Indien nodig kan je baby al terecht vanaf 7.00 uur zodat je alle tijd hebt om rustig aan te doen voor het werk begint. We zijn elke dag open tot 18.30 uur. 

We geven jouw baby de beste zorg, zodat jij je kindje met een goed gevoel aan ons toevertrouwt. Via ouderportaal Mijn Kibeo beleef je de dag van je baby mee. Op zachte kleden kan je kindje leren kruipen en hij of zij speelt in de grondbox met andere baby’s. De eerste vriendjes leert je kindje kennen op de dagopvang. Hoe klein je kindje ook is, kinderen reageren op elkaar, herkennen elkaar en zoeken elkaar op. 

In het eerste levensjaar ontwikkelt je kindje zich van baby naar dreumes en zal zijn of haar eerste stapjes zetten, zijn of haar eerste woordjes zeggen en steeds meer contact maken met de andere kinderen op de groep. Niet alleen wij leren de kinderen veel, maar ze leren ook veel van elkaar. We stimuleren deze kleintjes bij het spelend ontdekken van de wereld. Door naar andere kinderen te kijken en met andere kinderen te spelen, pikken ze veel op. We geven je dreumes alle ruimte en tijd om zich te ontwikkelen binnen de groep. Wij zorgen ervoor dat de inrichting afgestemd is op de leeftijd van jouw dreumes en gestimuleerd wordt om zich nog meer uit te dagen 

Spelend leren en ontdekken op de peutergroep 

Wordt je kind 2 jaar dan mag hij of zij komen spelen bij ons op de peutergroep, waar je kind wordt uitgedaagd om nieuwe dingen te leren en waar het fijn en beschermd spelen is met leeftijdsgenootjes. We hebben in onze peutergroep veel plezier en zorgen voor de juiste balans tussen activiteit en rust. Op maandag, dinsdag en donderdag spelen we hier heel de dag. Op woensdag en vrijdag spelen we hier in de ochtend en hebben we de mogelijkheid om op het kinderdagverblijf te spelen in de middag. 

Wanneer je kind start op de groep leert hij of zij al snel ons vriendje kennen, Puk. Puk beleeft heel veel avonturen mee waar hij in de kring over vertelt. De pop Puk leert je kind spelenderwijs een heleboel nieuwe vaardigheden. Hij speelt mee op de groep, eet samen fruit, gaat mee naar buiten en is er ook om te troosten. Puk is een pop die hoort bij Peuterstart: de programma’s van Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE). Op deze manier is er naast de dagelijkse activiteiten op een speelse manier aandacht voor taal en sociale, lichamelijke en creatieve ontwikkeling van je kind. Door de goede samenwerking tussen Kibeo en de basisschool sluiten onze thema’s goed aan op de programma’s van de kleuterklas. 

Wanneer je peuter 4 jaar wordt verandert er best wel veel. Wij zorgen er op de peutergroep voor dat de stap naar school een stukje kleiner wordt. Samen bezoeken we al eens de kleuterklas en leert je kind de juf van de basisschool al een beetje kennen. De overstap naar de basisschool blijft natuurlijk spannend, maar het maakt het wel een stuk makkelijker als je kind de kinderen en de omgeving al kent. 

Buitenschoolse opvang 

Wanneer je kind 4 jaar wordt en naar school gaat is er de mogelijkheid om bij ons op de buitenschoolse opvang (BSO) te komen spelen. 

De BSO is een speelparadijs voor schoolkids! Samen spelletjes spelen en op ontdekking met vriendjes en vriendinnetjes, even chillen op de bank met een boek, creatieve knutselwerkjes maken of lekker buiten spelen op het groene plein waar de ruimte is om te rennen, bouwen, klimmen of zandkastelen te bouwen. Je kind kan kiezen uit allerlei activiteiten. We werken maandelijks met thema’s waarin we activiteiten aanbieden. Hieraan is je kind niet verplicht om mee te doen, maar heeft hiervoor wel de keuze. 

Op maandag, dinsdag en donderdag bieden wij opvang aan van 7.00 – 8.30 en van 14.00 – 18.30. Op woensdag en vrijdag is je kind ook welkom op deze tijden, maar spelen we op het kinderdagverblijf. 

Samen maken we er een leuke tijd van! 

Wil je meer weten over de mogelijkheden van Kibeo? Kijk dan op de website kibeo.nl en vraag een rondleiding aan! Óf volg ons op Facebook om te zien waar wij ons dagelijks mee bezig houden.